8 důvodů, proč se nám neplní naše sny

Jak konečně dosáhnout naplnění přání a vize o našem životě? Co dělat, abychom se posunuli a žili v radosti a hojnosti? Dnes pro vás mám 8 tipů, které vám pomohou žít život snů (ačkoli to zní jako klišé).

1. Nevíme, co skutečně chceme

Přijde nám, že něco není ono, chtěli bychom změnu, ale nevíme, co konkrétně chceme změnit. Nerozumíme si, neznáme se, nejdeme do hloubky. Cítíme určitou nespokojenost, ale zůstáváme u ní. Proto je důležité zastavit se, ztišit a podívat se dovnitř. Protože každý z nás je jiný, ale také my samotní jsme jiní v určitých fázích našeho života. Jiné to je, když jsme single, a naopak když máme malé děti, které postupně rostou a náš život se tím proměňuje. Základem tedy je: porozumět sama sobě. Nemít jen obecná přání, ale pojmenovat svou vizi. Být konkrétní. Kde chci být za tři měsíce, kde chci být na konci roku, kde chci být za dvacet let? Já osobně jsem tyto otázky dřív úplně nesnášela, takový typický příklad je pohovor do zaměstnání. Vždycky jsem si říkala, že přece nemůžu vědět, kde budu za pět let. Ale čím jsem starší a vyzrálejší, tím víc chápu, proč se na to někdo ptá. Nejde o to vytvořit si konkrétní plán, jde jen o to vytvořit si vizi, díky které budu směřovat k tomu, co v životě chci. Když se ztišíme a zaměříme se sami na sebe, tak se nám vize začne sama ukazovat.

2. Uvěřili jsme limitujícím a omezujícím názorům našeho okolí

A co víc, my jsme tyto názory přijali. Když se podíváte zpět do dětství nebo do časů dospívání, tak si možná vzpomenete na věty typu: tohle nedokážeš, na to nemáš, nemůžeš mít všechno, tohle není pro tebe. Tady je potřeba uvědomit si, že toto jsou limitující přesvědčení jiných, ne naše! Věřte mi, opravdu můžete mít cokoliv, stačí tomu uvěřit, věřit v sebe sama a učinit potřebné kroky k naplnění vize. Tady moc doporučuji začít používat pozitivní afirmace.

Nemáte ještě své pozitivní afirmace?

Vyzkoušejte „Pozitivní jednadvacítku„, afirmace, které jsem vytvořila spontánně v euforii po přestěhování do našeho vysněného domu v Cornwallu.

Každé ráno jsem vyšla bosky na balkón, vyfotila jsem moře a kopce a vytvořila afirmaci.

A protože mi přišla nádherná a silná odezva od sledujících na Instagramu, nahrála jsem afirmace do hodinové smyčky a vytvořila 21 karet s afirmacemi, které si můžete vytisknout nebo si je uložit na plochu telefonu. Afirmace si můžete zdarma stáhnout zde.

3. Slevujeme z toho, co chceme

Přejete si nový dům? Tak si ho představte. Vidíte nádherný velký dům v přírodě, splněný sen. Pak se zamyslíte a začnete se ptát sami sebe: zaplatím to? Je to vůbec pro mě? Kdo se o to bude starat? Začnete mít pochyby a začnete slevovat. To stejné se vám může stát s novou prací: mám na to? Dokážu to? A zase začnete slevovat. Opět se nám ukazuje ta nejasnost v tom, co si přejeme. Řešení: mít jasnou vizi a z té neslevovat. 

4. Máme výčitky svědomí

Zasloužím si to? Co si pomyslí ostatní? Už nejsme u své vize, u svého přání, ale naše ego nám předhazuje pochyby a my si říkáme: hele, zasloužíš si to vůbec? Tím klesá naše energie a naše vibrace. Vždy je důležité stoupnout si do své síly, naladit se na vizi, na to přání a vytrvat.

5. Bojíme se vlastního úspěchu

Zní to zvláště? Asi to známe všichni. Strach a obavy – co když se to nepovede, a co když se to naopak třeba povede? Vezměte si nějaký svůj sen, co vám tam naskakuje? Asi první věc – co když se to nepovede a budu zklamaná. Ale zároveň – a co když se to povede? Toto často řeším s klientkami. Klientka si něco přeje, nedaří se jí přání naplnit, snažíme se tomu porozumět a postupně odkrýt problém po vrstvách a najednou zjistíme, že se klientka bojí vlastního úspěchu. Co na to řekne okolí? Co když budou lidé závidět? To je ten strach, který ale nechceme zahnat, chceme mu porozumět, zvědomit si ho a pak mu s láskou poděkovat a rozloučit se s ním. Tohle je velmi důležitá součást naší cesty k naplnění snů. Všichni máme strach a to je naprosto v pořádku. Nezadupávejte své strachy, protože ony se vám objeví v ten nejvyhrocenější moment, kdy to vůbec nepotřebujete. 

6. Nevěříme si

Jsem dost dobrá? Je to, co dělám a umím, dost dobré? Je to, co nabízím, dost dobré? Já tomu říkám nedostdobráctví. A má to v sobě většina z nás. Máte v sobě tento pocit, tyto pochyby? Doporučuji naladit se na svou vizi a zapsat si ji nebo namluvit do telefonu. Ale v té energii radosti a nadšení si zapište, proč to či ono chcete. Protože za nějaký čas přijde ta nedůvěra, strach a pochyby. Nedůvěra a strach z toho, jestli je to vůbec možné, začne vás to možná stahovat dolů. A tehdy si přečtete nebo pustíte svou vizi a to vám obrovsky pomůže vrátit se k ní zpět.  

7. Porovnáváme se

Neustále se porovnáváme s druhými a s tím, kdo čeho dosáhl. Náš mozek vyhodnocuje, jestli toho dosáhneme taky. A záleží na tom, s kým se porovnáváme. Lidé okolo nás jsou totiž velmi důležití. Nejen z hlediska porovnávání se, ale také z hlediska podpory naší vize. 

8. Náš sen žijeme v budoucnosti, ne tady a teď

Často mluvíme o našich snech v budoucím čase. Až budu mít to a ono, až se stane to… V tomto je obrovská síla. Snít tady a teď, ne v budoucnu. Když se naciťujete na svou vizi, tak si ji přitahujete. Když jste s ní energeticky v souladu, konáte z té pozice, kde chcete být. Když si toto uvědomíte a začnete podle toho jednat, přeskládá se vám celý svět. Posílíte svou intuici, která vás vždy povede správně. Když chci jít za svým snem, přáním, je potřeba naladit se na to, kde chcete být, ne kde jste teď. Protože jedině tak se tam dostanete. 

A pokud chcete pomoci naladit se na sebe, změnit svůj mindset, podvědomé vzorce nebo rozproudit energii, ráda vás provedu v mých kurzech a workshopech nebo v energetickém koučinku.

Těším se na vás!

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů