3 jednoduché ale efektivní tipy, co si psát do deníku

Deník je jednoduchý a velmi účinný nástroj psychohygieny a osobního růstu. Já už si bez něj svůj život neumím představit a doporučuji ho všem svým klientkám a kurzistkám. Dennodenně mi pomáhá ukotvovat se, stále kráčet cestou ke své vizi a uvědomovat, co chci prožívat, i co jsem v ten den prožila. Obrovským benefitem je jeho dostupnost kdykoliv a kdekoliv a je to nástroj, který si finančně může dovolit úplně každý, stačí vám totiž jakýkoliv zápisník. 

Ženy se mě často ptají: “Šári, a co si mám do toho deníku psát, jak mám začít?”

Zde jsou 3 tipy, co si do deníku začít psát

  1. Záměr

Stanovte si záměr pro nový projekt, nové období nebo každý nový den a zapište si ho. Tím mu dáváte nový rozměr a hlouběji si ho zapíšete do svého podvědomí, které pak bude pozitivně ovlivňovat vaše reakce a rozhodnutí. Nejlepší doba pro stanovení záměru je na začátku dne.

  1. Vděčnost

Je jedním z nejsnazších způsobů, jak si zvýšit své vibrace a přitáhnout si více toho, po čem toužíme. Zapište si, za co jste vděční a ukotvěte tento pocit ve svém srdci.

  1. Večerní stínová kontemplace

Tohle už je pro pokročilé, není to příjemné cvičení, ale je nesmírně účinné. Ohlédněte se za svým dnem a podívejte se na to, kde jste byli ve svém stínu? Jaké emoce jste prožili? Jaký vzorec se opakuje? Kam do vašeho dětství stín vede? Co vám ukazuje a kde je v něm pro vás dar? 

Psaní do deníku má velké terapeutické účinky, uvidíte sami. A pokud se o pocity a změny s deníkem budete chtít podělit, budu se na moc těšit.

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů