Po čem skutečně toužíte? 7 otázek, které vás v tom podpoří

Dříve jsem si dávala předsevzetí, teď přemýšlím o své vizi. Kým se chci stát, kam se chci posunout, s kým chci trávit čas – online nebo offline, od koho se chci učit, koho chci učit, co mi slouží, co chci naopak pustit dál – mé vlastní přesvědčení a limity, kam se budu posouvat, kým se nechám inspirovat.

A právě změna myšlenek je prvním krokem ke změně reality!

Minulý rok byl pro mě hodně o transformaci, nastavení vlastních hranic, být v integritě sama se sebou a s tím, co chci a nechci. Má spirituální mentorka mi k tomu řekla, že někdy dorosteme jako had do své kůže a potřebujeme projít i fyzickou změnou. Tento proces může být nepohodlný i bolestný (můj měsíc ztuhnutý nerv kolem ucha mě donutil zpomalit a následný covid to jistil). Ruku v ruce s vizí přicházejí také strachy, pochyby a obavy. Co když to nevyjde? Co když to naopak vyjde? Co se stane? Často tu naši vizi, očekávání a představu odvíjíme od toho, co jsme už prožili. Ale přitom to nemá velkou vypovídající hodnotu. 

Je důležité si uvědomit, že pokud toužím po změně, tak potřebuji jinak přemýšlet, jednat, říkat jiné věci, obklopovat se jinými lidmi. Právě skrze růst si dokážeme zvědomovat vzorce a limitující přesvědčení a dále s nimi pracovat. Vše je v tom, co si dovolíme, kam chceme jít a kým se inspirujeme.  

Šárka Chapman

7 typů otázek, které vám pomohou posunout se k tomu, co v životě chcete

  1. Jaká je moje vize? Vize toho, jak se chci cítit, jak chci žít, kým se chci obklopovat? Co tam vidím, cítím, jaké emoce s tím mám spojené? Vize nemá správnou nebo špatnou podobu. Vize je jen vaše. Nalaďte se a naciťte se na ni.
  2. Jaké otázky si potřebuji položit? Na co se sama sebe potřebuji ptát? Když si začneme odpovídat na nové otázky, začnou přicházet velké aha momenty. 
  3. Co skutečně chci? Co fakt chci a nechci ve svém životě, v práci, v oblasti financí? Co třeba bydlení – jaké bydlení? Chcete dům nebo byt? Se zahradou? Jak velkou? Kde to je? Ve městě? Na venkově? Co konkrétně chcete?
  4. Kde se držím zpátky? V čem konkrétně? My ženy se držíme hodně zpátky, hlavně když máme malé děti. 
  5. Kým chci být? Kým se chci skutečně stát? A těch verzí nás samých je nekonečno, pořád rosteme a proměňujeme se. Dennodenně děláme rozhodnutí. I to, že rozhodnutí neuděláme a danou věc namísto toho jen odložíme, je rozhodnutí. 
  6. Po čem skutečně toužím? A nemusí to být nic materiálního. Stačí se ptát sebe sama a hrát si s těmito otázkami. Tím aktivujeme naši představivost, kým chci být, a zároveň se napojujeme intuici, která nás vede. A jakmile pro ni vytvoříme prostor, začnou chodit odpovědi.
  7. Kým se potřebuji stát, abych měla to, po čem toužím? A tady chci zdůraznit jednu věc. Ženy často odpovídají – nepotřebuji se nikým stát. Jsem v pořádku taková, jaká jsem. Což je pravda. Nicméně, pokud v této verzi nemáme všechno to, po čem toužíme, což nikdy nemáme, je tam prostor pro náš růst a vizi. Zamyslete se, kým jste dnes a kam chcete směřovat. Neustále se na to laďte. Protože pokud chceme růst a věci změnit, tak potřebujeme vykračovat z komfortní zóny a nechávat se vést vlastní intuicí. A aby nás mohla vést, musíme jí vytvářet prostor a podmínky. 

Spousta žen se bojí toužit.

A když už si to dovolí, tak přichází pocit studu, viny, výčitek. Proč nejsem spokojená s tím, co mám teď? Dovolte si toužit, pusťte toho logika, ty rodinné a společenské vzorce. To, co se od nás očekává. Jděte si za tím, co chcete a co vás dělá šťastnou.

A pokud chcete pomoci naladit se na sebe, změnit svůj mindset, podvědomé vzorce nebo rozproudit energii, ráda vás provedu v mých kurzech a workshopech nebo v energetickém koučinku.

Krásný den

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů