7 tipů jak se cítit lépe, když se vám v životě děje jedna změna za druhou

Přijde vám, že se vše zrychluje a to, co se dřív událo za měsíc, se teď odehraje za týden? Máte pravdu, těch změn se teď děje opravdu hodně a na mnoha úrovních. O to důležitější je schopnost ukotvit se, ztišit a naslouchat.

Tím nejsnazším a nejefektivnějším krokem je být v přírodě a vnímat její vibrace. Telefon na režim letadla (pokud můžete), nečíst zprávy, nenechat se zahltit nabušeným obsahem sociálních sítí. A dál? Tady je mých 7 tipů.

Jak zvládnout období změn

  1. Nalaďte se na svůj dech a srdce. Zastavte se, sedněte si, nadechněte, vydechněte. Dech je úžasný nástroj, který máme neustále k dispozici, nic nás nestojí, je potřeba si ho pouze uvědomit. S nádechem vnímejte proud vzduch a otevřete se tomu, co k vám přichází. S každým výdechem pak pošlete pryč to, co už vám neslouží.
    Pro hlubší techniku můžete vyzkoušet techniku Jamese Nestora: 4 – 7 – 8. Nadechněte se na 4 (počítejte rychle do 4), pauza na 7, výdech na 8. Krásně vás zklidní a uklidní (ať už ve stresu nebo když nemůžete usnout).
  1. Pracujte s energií a emocemi. Možná vám to přijde absurdní, ale my opravdu často nevnímáme, jak se skutečně cítíme. Hlava nám jede naplno. Proto se zastavte, nalaďte se na své tělo a položte si tyto 3 otázky: Jak se teď cítím? Co teď potřebuji? Co chci? Berte tyto otázky jako součást péče o sebe sama. Díky nim se zastavíte a stáhnete si energii zpátky k sobě, namísto toho, že ji budete jen rozdávat. Moc doporučuji afirmace.

Máte už své oblíbené afirmace?

Vyzkoušejte „Pozitivní jednadvacítku„, afirmace, které jsem vytvořila spontánně v euforii po přestěhování do našeho vysněného domu v Cornwallu.

Každé ráno jsem vyšla bosky na balkón, vyfotila jsem moře a kopce a vytvořila afirmaci.

A protože mi přišla nádherná a silná odezva od sledujících na Instagramu, nahrála jsem afirmace do hodinové smyčky a vytvořila 21 karet s afirmacemi, které si můžete vytisknout nebo si je uložit na plochu telefonu. Afirmace si můžete zdarma stáhnout zde.

  1. Dovolte si mít podporu a pomoc. Pro mě to mimo jiné znamenalo být v kontaktu s dalšími koučkami, sdílet a hledat cestu z toho, co už mi neslouží, abych se mohla posunout dál. Podpora je nesmírně důležitá. Skvěle funguje i obejmutí od partnera či dětí nebo konverzace s kamarádkou. Dopřejte si to.
  1. Nalaďte se na svou vizi. Vraťte se k tomu, kam vede vaše cesta. Ponořte se do vděčnosti, nesmírně vám to zvýší vibrace. Uvědomte si, co už máte, jakou cestu jste ušli. To ohlédnutí je velmi důležité – vidět, kde jste byli a kde jste teď – taková vnitřní evoluce. Najednou uvidíte, jak se pousouváte, i když všichni máme občas pocit stagnace nebo se necítíme dobře, tak ohlédnutím vidíme to WOW.
  1. Vyzkoušejte aromaterapii a tapping. Ten pouští velký stres a dává věci do pohybu. Uvolní těžký pocit na hrudi a stažený žaludek. Každý esenciální olej má jiné účinky a umí podpořit tam, kde to zrovna potřebujete.
  1. Hledejte ve všem pro sebe dar. Ať se děje cokoliv, ptejte se sami sebe: “Kde je v tom pro mě příležitost, co mi ta situace vlastně přináší dobrého?” Skrze toto uvědomění rosteme a posouváme se mnohem rychleji, než když si říkáme: “Hlavně, ať už je to za mnou a mám pokoj!” Touto optikou jednak objevíme náš dar, jednak rozklíčujeme limitující přesvědčení, omezující vzorce a můžeme pustit to, co nám už neslouží, a posunout se dál.
  1. Přijměte své pocity a potřeby. Bod o kterém se moc nemluví, jelikož všichni se snažíme někam posunout, nestát na místě a nebýt zacyklení. Někdy to ale nejde a ani to není žádoucí. V takových chvílích je až terapeutické obklopit se rodinou, odpočívat, dát si vanu a zkrátka přijmout fakt, že je to teď náročnější, ale jednou, až se ohlédnete zpět, pochopíte smysl období, kdy se nic neděje a vy dokážete pouze a jen existovat. Nalaďte se na to, s čím jste teď v souladu, netlačte se do ničeho, protože to vám stejně nepomůže. Naopak, čím víc se budete do něčeho nutit, tím více pojedete ve starých vzorcích. Změna vám nepůjde vůbec a nebo pomalu a zůstanete zacyklení. Nesnažte se vše odehnat pryč, co si neprožijete a neodžijete, to se vám bude v nějaké jiné formě neustále vracet zpátky. 

Tranformační období s sebou přináší hodně diskomfortu, mimo jiné proto, abychom se na situace začali dívat jinak, abychom se vnitřně proměnili a posunuli. Často je nejlepší nedělat nic a jen tím v klidu projít. Díky transformaci můžeme další generaci předat zdravější vzorce a paradigma, a to konkrétně mně přináší obrovské naplnění a ujištění, že to všechno má smysl. 

A co pomáhá při změnách v životě vám?

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů