Co když si dovolíte chtít víc?

Snad všichni v životě chceme určitou změnu. Měli bychom chtít. Protože stále rosteme a vyvíjíme se. Říkejme tomu třeba vnitřní evoluce nebo expanze. Můžete ji cítit jako touhu, vášeň, zvědavost. Možná si to ještě neumíte pojmenovat nebo vám to přijde hloupé, nenasytné či sobecké. Já vám chci ukázat, že to je nejen v pořádku, ale naopak sobecké je nechtít víc. 

Proč vlastně stále růst? Proč chtít víc hojnosti, radosti, lásky, lehkosti nebo třeba hloubky? Protože je to naší přirozeností. Stejně jako neustále expanduje Vesmír, expandujeme i my. Vesmír, ve své nekonečnosti stále roste, rozšiřuje se a vyvíjí. Tak proč bychom měli ustrnout my? Protože jsme dokončili školu? Usadili jsme se? Máme rodinu a jistotu zaměstnání? 

Já vím, možná vás napadá chtít víc je přeci sobecké, nenasytné… Taky jsem to jako dítě slýchala. Ale je to pravda? 

Co se tedy děje, když chci víc? 

  1. Začnu objevovat nepoznané aspekty sebe sama. Svá zranění, která mi v tom dosud bránila a já si je tak mohu zvědomit a zahojit, i svůj nekonečný potenciál (ten je totiž nekonečný pro všechny, limituje ho ale naše mysl). 
  2. Vytvářím si prostor pro nové, a tak se zbavuji všeho, co už mi neslouží. Toxických vztahů, limitujících přesvědčení, převzatých strachů aj.
  3. Pozitivně ovlivňuji naši společnost. Neznám totiž nikoho, kdo by chtěl víc jen pro sebe. Všichni to zcela přirozeně chtějí i pro své děti, rodinu, přátele nebo veřejné projekty či podporu lidí, kteří to potřebují. Chci víc začíná u mě, ale má to pozitivní vliv na všechny kolem mě. Jako když hodíte oblázek do vody a kolem něj se po celém rybníku rozeběhnou kruhy. 
  4. Inspiruji druhé. Také vás fascinuje, když čtete příběh někoho, kdo dokázal nemožné? 

Možná si teď říkáte, proč se vlastně za něčím neustále hnát? Jenže tahle vnitřní expanze není žádný běh s jazykem na vestě. Přístup „jedu do úmoru“ totiž vychází z naší zraněné mužské energie. Vnitřní expanze je o zvědavosti. Vzpomeňte si, když jste byli malí. Já si pamatuji to vzrušení a zvědavost, když jsme objevovali něco nového: bunkr v lese, podzemní chodbu nebo jsme šplhali na strom. 

Většinu z nás ale tohle nadšení z objevování opustilo, nebo jsme ho zredukovali na určitou oblast (sport, sbírání něčeho nebo vzdělání).

To největší tajemství a dobrodružství se ale ukrývá uvnitř nás 

Možná ani nevěříte, co všechno můžete objevit. Svou vědomou mysl si totiž můžete představit jako ledovec: ta špička nad vodou je vaše vědomá mysl. To, co „víte“. Ale ta obrovská část pod vodou, je vaše podvědomí, které vás každý den ovlivňuje ve vašich reakcích, chování, rozhodnutích i v tom, jakou energii vyzařujete. 

Jakmile se rozhodneme pro expanzi a cestu do hloubi duše, začneme objevovat a zvědomovat si své vnitřní stíny a strachy, limitující přesvědčení, ženskou a mužskou energii (nezáleží na tom, zda jste muž nebo žena, tyto dvě polarity v sobě máme všichni), vnitřní dítě (energetický aspekt nás). A změní se nám život.

Krásný den a těším se na vaše sdílení.

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů