Proč sabotujeme vlastní úspěch. A jak to změnit!

Máme s ním spojenou celou škálu limitujících přesvědčení. Od viny (jde úspěch dohromady s mateřstvím, a co teprve vyšší plat ženy než muže), přes strachy (co když se mi kvůli úspěchu rozpadne vztah, až po „co si řeknou druzí.“ Pojďme se podívat na to, co za sabotováním vlastního úspěchu stojí a jak s tím můžeme pracovat.

Pokud jsme jak děti vyrůstali v prostředí, které nebylo harmonické a v našem životě byla spousta dramat jako například alkohol, hádky rodičů, přehnané tresty a striktní výchova, nedostatek financí nebo podmíněná láska, tak se náš nervový systém na taková dramata zvykl. Potom je podvědomě nejen očekáváme, ale dokonce si je vytváříme.

Když nebudeš vyčnívat, budeš v bezpečí. Opravdu?

Proč sabotujeme vlastní úspěch? Toto podvědomé chování nás mělo ochránit před zlým okolím, ve kterém jsme vyrostli. Když se nám nedařilo, tak jsme nevyčnívali, nebyli jsme vidět a byli jsme tak v bezpečí. Byl to náš zvládací mechanismus přežití, který nám v určité fázi života pomohl, nyní v dospělosti si ale potřebujeme tento vzorec zvědomit a přeformátovat.

„Zharmonizovaný nervový systém je důležitým základem pro to, abychom dokázali přijmout úspěch a hojnost, být na ně hrdí a náležitě si je užít. Tím si je přestaneme sabotovat a začneme tvořit ve velkém.“

Šárka Chapman

Jak přeformátovat podvědomí:

  1. Energetická práce s podvědomím a se vzorci
  2. Harmonizace nervového systému skrze dechová cvičení, aromaterapii, EFT, pobyt v přírodě aj.
  3. Práce s vnitřním dítětem
  4. Pozitivní afirmace

Naše podvědomí nerozlišuje, co je realita a co ne. Absorbuje vše. Právě proto tak skvěle fungují pozitivní afirmace, které doporučuji opakovat si nahlas klidným a sebevědomým hlasem.

Nemáte ještě své pozitivní afirmace?

Vyzkoušejte „Pozitivní jednadvacítku„, afirmace, které jsem vytvořila spontánně v euforii po přestěhování do našeho vysněného domu v Cornwallu.

Každé ráno jsem vyšla bosky na balkón, vyfotila jsem moře a kopce a vytvořila afirmaci.

A protože mi přišla nádherná a silná odezva od sledujících na Instagramu, nahrála jsem afirmace do hodinové smyčky a vytvořila 21 karet s afirmacemi, které si můžete vytisknout nebo si je uložit na plochu telefonu. Afirmace si můžete zdarma stáhnout zde.

Pozitivní afirmace pro úspěch a hojnost

  • „Být úspěšná je pro mě bezpečné.“
  • „Mé okolí mě podporuje v úspěchu a raduje se se mnou.“
  • „S každým svým úspěchem inspiruju další lidi, aby i oni šli za svým snem.“
  • „Hojnost a úspěch přináší do mého života klid, radost a bezpečí.“

Být úspěšný je bezpečné a v pořádku

Abychom přestali sabotovat svůj vlastní úspěch, potřebujeme se ukotvit v tom, že úspěch pro nás není rizikem či nebezpečím. Že je v pořádku být úspěšná, žít v hojnosti a naplňovat si své sny. Teprve tehdy, kdy pro nás úspěch přestane být nebezpečný, přestaneme ho sabotovat.

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů