Jak nemít pocit viny, když jste úspěšní a druzí ne

Cítíte se provinile, že se vám daří? Tento špatný pocit přichází především u žen. Cítíme se provinile, protože máme úspěch. Jsme zvyklé dávat, naší prioritou je štěstí našich milovaných, a najednou máme brát?

Zvědomte si, proč cítíte pocit viny z vlastního úspěchu

Tato fáze pro nás totiž může být vnitřně těžší než ta cesta k ní. Proto si ji potřebujeme zvědomit a postupně s ní pracovat tak, aby pro nás byl úspěch bezpečný a my ho přijímali bez zbytečných sabotérů a naopak v radosti a lehkosti.

Pocit viny přechází především v době takzvaného přemostění. To znamená, když se posouváme z naší startovní čáry do bodu, kdy se nám plní naše sny. A najednou to vyskočí: „Zasloužím si to?“ „Můžu to mít všechno, když druzí nemají?“ Jakmile tohle období překleneme, ten nepříjemný pocit odezní.

Co vám v této přemosťovací fázi pomůže

  1. Prozkoumejte si, co se za tou vinou skrývá
    Je tam nějaká bolestná vzpomínka, která potřebuje opečovat? Je tam zranění vnitřního dítěte, které se cítí provinile za něco, co ne/udělalo?
  2. Uvědomte si, že tím, že se vám daří, neberete druhým, naopak. Podporujete a inspirujete je, můžete být jejich expandérem. Čím vás inspirují druzí, tím, že se jim nedaří a že žijí mizerné životy? Nebo tím, co se jim podařilo? A přesně tím můžete být pro druhé vy: inspirací a motivací.
  3. Máte peníze a daří se vám, skvělé! Znamená to, že je můžete použít.
    A nepochybuji o tom, že to bude pro dobro věci: pro štěstí vaše, rodiny a dalších lidí. Čím více se vám bude dařit, tím více lidí můžete do svého úspěchu zahrnout přímo i nepřímo. Nepodceňujte to, jak velký vliv můžete mít na tento svět.
  4. Dovolte si být první
    Často nás drží zpátky i to, že jsme v tom nevyrůstali. Nikdo nám tento úsoěch nemodeloval a tudíž na to není zvyklá ani naše mysl, ani náš nervový systém. Dovolte si být první v rodové linii, podpořte svůj nervový systém. A užijte si to, co se děje pro vás i vaší zásluhou!

Moc vám to přeju!

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů