O penězích, hojnosti a jak je vidět všude

Cestou na vyšší energetický level je kultivace našich myšlenek. Opravdu uvědomovat si to, jak přemýšlíme, co říkáme, co říkáme sami sobě a o sobě. Protože my všichni víme to, že kam vedeme pozornost, tam to roste, ale málokdo to skutečně ve svém životě praktikuje. 

Na tohle téma jsem natočila video, které si můžete pustit také do sluchátek jako podcast. Další videa najdete na mém YouTube.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Hojnost je milion korun i 60 polských grošů

Řeknu vám, co se mi před časem stalo. Ještě když jsme bydleli v Polsku, scházela jsem do kuchyně a slyšela jsem, jak pípá pračka. To znamená, že se něco se zaseklo ve filtru. No vypustit pračku ještě před vypitím ranní kávy, to není zrovna má oblíbená činnost, ale řekla jsem si „fajn“. Vypustila jsem ji, otevřu filtr a v něm vidím polské groše. Bylo to celkem asi 60 grošů, což jsou tak 2 koruny. Mohla jsem si vybrat dva směry, kterým půjdou mé myšlenky. A – a do prčic. Ucpanej filtr, chtěla jsem si dát kafe, naladit se příjemně na nový den a teď tu řeším tohle. Což je mé staré já. Ta oběť, všechno je blbě a proč se tyhle věci dějí zrovna mně. A nebo B – mohla jsem si to vybrat jako krásný důkaz toho, že hojnost ke mně proudí ze všech stran. Už neví, kudy ke mně přijít, tak jde prostě filtrem v pračce. A to je přesně ono. Vždycky máme na vybranou.

Nikdy nezáleží na tom, co se nám děje, ale na tom, co si z toho vezmeme, jak s tím naložíme, co se z toho naučíme a jak nás to v životě dokáže povzbudit.  

Šárka Chapman

Člověk si řekne, že 60 grošů nemá žádnou cenu. Vždyť s tím nikde ani nezaplatím. Vy víte, že neustále mluvím o práci s vnitřním dítětem. No a pro malé dítě je to hotový poklad, ono vidí nádherné mince, které teď našlo. A my to můžeme vzít jako pozvánku do naší hravosti a zvědavosti. Vzít to za své a udělat z toho součást nejen svého dne, ale i svého života. Můžeme se zamyslet, kde je více takových hravých důkazů? 

Vím, že to není jednoduché. Sama jsem dlouho žila od výplaty k výplatě a neviděla jsem z toho cestu ven. Upínala jsem se na ten nedostatek. Naše podvědomé vzorce nás neustále vedou k těm nefunkčním rozhodnutím, kdy špatně investujeme, nebo rozfofrujeme peníze. Já sama jsem v době, kdy jsem měla málo peněz, pořád někam chodila na párty, zbytečně utrácela a měla jen jednovečerní únik. A to byl jeden z mých podvědomých vzorců, který řídil můj život. S přeformátováním podvědomých vzorců skvěle pomáhají pozitivní afirmace!

Nemáte ještě své oblíbené afirmace?

Vyzkoušejte „Pozitivní jednadvacítku„, afirmace, které jsem vytvořila spontánně v euforii po přestěhování do našeho vysněného domu v Cornwallu.

Každé ráno jsem vyšla bosky na balkón, vyfotila jsem moře a kopce a vytvořila afirmaci.

A protože mi přišla nádherná a silná odezva od sledujících na Instagramu, nahrála jsem afirmace do hodinové smyčky a vytvořila 21 karet s afirmacemi, které si můžete vytisknout nebo si je uložit na plochu telefonu. Afirmace si můžete zdarma stáhnout zde.

Peníze jsou energie, která přichází i odchází

Pokud hojnost řešíte, podívejte se na to, jaká děláte rozhodnutí, jaké strachy máte? Podívejte se, co děláte s energií strachu a nedostatku a potom se překlopte do hravosti, radosti a hojnosti. Hojnost je například čerstvý vzduch, pitná tekoucí voda v koupelně, to je pro miliony lidí naprosto nedosažitelné. Věnujte tomuto zamyšlení třeba jen 10 minut, rozhlédněte se kolem sebe, kde všude hojnost vnímáte. 

A závěrem, uvědomte se, že peníze jsou tok energie, která potřebuje být v pohybu. Samozřejmě je ideální, když jí více přichází a méně odchází, abychom my byli v nadbytku a v hojnosti, nemůžeme na těch penězích jenom sedět. Je v pořádku, že peníze odcházejí. Neberte výdaje negativně. Berte to tak, že ta energie proudí. Zamyslete se, jak právě toto vnímáte a co v hojnosti brzdí vás? 

Těším se na vaše sdílení

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů