Máte pocit, že nic nestíháte? Vytvořte si více času!

Máte pocit, že neustále nic nestíháte, cítíte se zahlcení a frustrovaní, úkoly valíte před sebou a říkáte si, jak to dělají druzí? Za vším stojí organizace času a naše energetické nastavení, jak a jestli umíme pracovat s naší energií. Mou velkou vášní je právě práce s energií a myslí, zejména tou podvědomou. S mým mužem jsme rodiči tří malých dětí, které máme na domácím vzdělávání. Žijeme v Anglii. Můj manžel přes týden pracuje a cestuje, blízkou rodinu máme tisíce kilometrů daleko. Díky těmto okolnostem jsem se naučila vytvořit si určitý rytmus, abych měla prostor také pro sebe a seberealizaci v podnikání. 

Na tohle téma jsem natočila video, které si můžete pustit také do sluchátek jako podcast. Další videa najdete na mém YouTube.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

5 oblastí, ve kterých ztrácíme čas i energii a jak to můžeme změnit

Prokrastinace

Nejprve je důležité porozumět tomu, PROČ prokrastinujeme. Ptejte se:Proč to odsouvám? Čeho se bojím? A kdo mi s úkolem může pomoct?“ Úkol si rozdělte do menších celků, abyste ho byli schopni splnit. Velmi často totiž prokrastinujeme, když před sebou máme k řešení velký úkol, kde se bojíme, že ho nezvládneme, že uděláme chybu. Podstatné je začít už dnes a neodkládat ho na zítra.  

Zahlcenost a únik energie

Možná jste zaznamenali, že vás vyčerpává dívat se na rozházené věci, nevybalené krabice nebo cokoliv, co se vám prostě nelíbí a čemu věnujete myšlenky a pozornost, i když nevědomě. Projděte si ve své mysli, co vás takto vyčerpává a frustruje, kde vám tímhle uniká energie a změňte to. Já jsem například nakoupila 30 párů dětských ponožek, abych je už ráno nemusela hledat a párovat. I to je úleva a o starost míň. Vyberte si 3 věci a dejte si k nim deadline, do kdy je změníte a začněte.

Pocit „Jsem na to všechno sama.“

Tenhle pocit máme asi víc my ženy. Často se bojíme delegovat, bojíme se reakce okolí, protože generace před námi to zvládaly samy. Máme pocit selhání. Položte si otázku: „Co můžu delegovat? Co bude levnější a efektivnější, než kdybych to dělala sama?“ A pokud se vám zdá, že něco bude stát hodně peněz, podívejte se na to, co všechno tím získáte.

Nesprávné návyky

My žijeme u moře v Cornwallu na nádherném místě a já jsem často říkala, že bych měla více chodit k moři. Ale pak že mám spoustu práce a povinností a na procházky jsem si neuměla udělat čas. Vytvořila jsem si proto návykovník, kde jsem tuto procházku zahrnula. Vytvořte si pravidelné návyky a ty dodržujte opravdu každý den. 

Necháváme se unášet proudem událostí 

Máme nekonečně dlouhý to-do list, co všechno musíme stihnout. Něco si odškrtneme, ale nezvládneme si odškrtat všechno. Ty nejdůležitější a nejnáročnější věci stejně odsuneme. Mně osobně nejvíc pomohla technika “Sníst žábu” a to hned na snídani. Do čeho se mi nejvíc nechce, to udělám jako první na začátku dne. Důležitá je prioritizace a struktura dne. Co je pro mě důležité, co může počkat? 

Pojďte si se mnou vytvořit víc času! V Masterclass Více času a v navazující Masterclass Více času pro podnikatelky se podíváme na těchto pět oblastí z dalších perspektiv. V té navazující se zaměříme na efektivitu času v podnikání. 

Těším se na vás

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů