Jak si pomocí 10 jednoduchých technik splnit svá přání a naplnit vizi

Jsme na začátku nového roku, kdy se většina z nás zamýšlí nad tím, jaký bude, čeho chceme dosáhnout, jak se chceme cítit a co chceme žít. A je důležité vytvořit si silnou vizi, protože ta nám pomůže držet směr, povede naši pozornost a bude směrovat naši energii tak, abychom si snáz manifestovali to, co si přejeme.

Základem manifestace přání je zjistit svůj energetický typ

Na začátek je důležité uvědomit si, že každý jsme jiným energetickým typem, každý jsme unikátní a tedy každému z nás bude fungovat něco jiného. Proto asi ten nejznámější nástroj vision board nefunguje všem, ani mně ne. Zkoušela jsem to několikrát, ale nic to ve mně nespouští. Tohle sebepoznání je moc důležité, protože pak se nemusíme honit a tvrdě dřít, jelikož jsme s určitými nástroji v souladu sami se sebou. Těch nástrojů vám dnes představím deset a doporučuji vyzkoušet je všechny, abyste zjistili, které z nich vám fungují a jak se v nich cítíte. 

Když začneme tou vision board (nástěnkou vizí), to je taková nástěnka našich snů. Je to vizuální pojetí toho, co si přejeme. Ať už je tam náš vysněný dům, partner, auto, plat, zážitky. Vidíme to na té nástěnce. Nástěnka vizí se vytváří z výstřižků z časopisů nebo fotek. Zájemcům doporučuji podívat se do grafického nástroje Canva, kde si takovou nástěnku můžete vytvořit. 

Na tohle téma jsem natočila video, které si můžete pustit také do sluchátek jako podcast. Další videa najdete na mém YouTube.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Dalším nástrojem, který já osobně používám a funguje mi to skvěle, jsou pozitivní afirmace. Afirmace jsou pozitivní prohlášení, která nás podporují v naší cestě za vizí. Vedou tam naši pozornost a pomáhají nám přeprogramovat naše podvědomí na to, co si přejeme. Důležité je dobře si zvolit, vybrat a vytvořit svou pozitivní afirmaci. O afirmacích si můžete víz přečíst v článku Co jsou afirmace a co dělat, aby fungovaly? Já jsem začala afirmace používat před 6 lety, když jsem byla těhotná potřebovala jsem přeprogramovat svou mysl na krásný a hladký porod. Nádherně to fungovalo a od té doby je používám na všechny oblasti svého života – pro práci, sebe, děti, hojnost, všechny možné projekty. Pozitivní afirmace nám pomáhají podpořit naši mysl. Protože my se rozhodujeme a tvoříme si svůj život z našeho podvědomí. A to naše podvědomí nerozlišuje mezi tím, co je a není reálné. Ono bere všechno.

Nemáte ještě své oblíbené afirmace?

Vyzkoušejte „Pozitivní jednadvacítku„, afirmace, které jsem vytvořila spontánně v euforii po přestěhování do našeho vysněného domu v Cornwallu.

Každé ráno jsem vyšla bosky na balkón, vyfotila jsem moře a kopce a vytvořila afirmaci.

A protože mi přišla nádherná a silná odezva od sledujících na Instagramu, nahrála jsem afirmace do hodinové smyčky a vytvořila 21 karet s afirmacemi, které si můžete vytisknout nebo si je uložit na plochu telefonu. Afirmace si můžete zdarma stáhnout zde.

Další věcí, na kterou nedám dopustit, jsou vizualizace. Vizualizujte si to, co skutečně chcete. S mým mužem jsme si takto vizualizovali náš dům v Cornwallu. A nebylo to jen o tom, jak by dům jako takový měl vypadat. Představovali jsme si, jak se v domě cítíme, když například pijeme ranní kávu, když vyjdeme na balkon a podíváme se do zátoky oceánu. To je obrovsky důležité – napojit se na pocity, emoce. Prožít to, procítit to. Jakoby to bylo už teď, ne až za… ale právě teď. 

Podobně jako vision board funguje feeling board neboli nástěnka pocitů. Teď jsem zmínila, jak důležité jsou při manifestaci naše pocity. A vy si můžete sestavit ten feeling board z toho, jak se cítíte, když se ta vaše vize naplňuje. Cítíte radost, svobodu, úlevu, pocit bezpečí, zadostiučinění? A můžete si vytvořit takovou svoji nástěnku pocitů. Jak se cítíte, když se vám vaše sny splní? 

Další technikou je říkat o tom druhým a cítit se u toho naprosto nadšeně. Možná jste slýchávali jako děti: “Radši o tom nikomu neříkej, ať to nezakřikneš.” Ne, jsou lidi, kterým naopak funguje říkat o svých snech druhým. Já jsem jedním z nich. Často tohle říkám svému muži. Když vyprávím, tak se zároveň ladím na vibraci toho, co chci, a zároveň mi k tomu přicházejí nové nápady, začíná se mi to skládat dohromady, než když si o tom přemýšlím jenom sama. To znamená: buďte nadšení a v té energii o tom říkejte druhým. 

Dalším nástrojem je být opravdu specifický. To znamená jít přesně, konkrétně do detailu toho, co chci. 

Dále je důležité nacítit se na to, že už je to v mé realitě. Že už se to děje a je to právě teď. Často totiž při manifestaci našich snů děláme tu chybu, že jsme v budoucnosti. Až jednou. Až za rok, pět, deset let… tak se budu cítit tak a tak. My se ale potřebujeme naladit na frekvenci toho, co chceme. Potřebujeme si ty pocity přitáhnout. Začněte je prožívat právě teď v téhle své realitě.

Sněte ve velkém, jinými slovy Dream big! Vytvořte si seznam všech přání a odvažte se v tom, co opravdu chcete.

Dalším ze způsobů je vytvořit si z vize příběh. Začněte si vyprávět příběh, který už žijete. Ať už jiným nebo jen sami sobě. Důležitá je důvěra, že se to stane pro vás. 

Poslední desátý bod je: napište si vše v přítomném čase. Právě teď. Jedu ve svém novém autě tam a tam. Žiju ve svém novém domě, pracuji na svém novém projektu, stojím na pódiu a … už se to děje. A na to se nalaďte.

Splnění přání vyžaduje pravidelnost i disciplínu

Vyzkoušejte si, co ve vás vyvolává nejsilnější emoce, které nástroje ve vás zažehnou jiskru a přichází vám skrze ně další inspirace? U manifestace je velmi důležité používat tyto nástroje opakovaně a být disciplinovaní. Je to stejné jako hubnutí – také si vyberete to, co vás baví a budete cvičit pravidelně, abyste dosáhli co nejlepších výsledků, postupně začnete měnit své návyky. A stejně tak je to s manifestací a plněním našich snů, vizí a přání. 

Nemusíte být neustále v high vibes, abyste si manifestovali vaše sny, je ale důležité, abyste pro to každý den něco dělali. Ladili se na to, pracovali se svým záměrem a také se podívali, čím si plnění přání blokujete. Protože často tam máme strachy, staré vzorce, pocit nedostdobráctví, že ještě neumíme dost, že si to nezasloužíme a podobně. A tyhle všechny vnitřní bloky nás drží zpátky, pokud je objevíte a přeformátujete, začne se vám měnit život.

Změnou mindsetu a naplněním vize a přání provádím ve svých kurzech, workshopech a v energetickém koučinku, ráda se potkám také s vámi.

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů