2 nejčastější důvody, kterými si blokujete manifestaci svých snů a přání

Co je potřeba k manifestaci toho, co si přejeme? Téma manifestace je jedno z mých nejoblíbenějších a dnes bych vám chtěla představit dva hlavní důvody, proč se vám zatím nedaří zhmotnit vaše vize, přání a sny.

1. Nevíte, co chcete

A možná si říkáte, že přece víte, co chcete: chcete lepší práci, hezčí bydlení, muže svých snů nebo vyšší příjem. Tohle všechno je ale velmi neurčité. Mně se moc líbí přirovnání, které použil Abraham Hick: „Představte si, že přijdete do restaurace a řeknete, že máte hlad. A oni se vás zeptají, co si dáte? A vy řeknete, že něco k jídlu. Co myslíte, že vám přinesou? Asi nějakou porci, ale trefili by se přesně do vaší chuti? Pravděpodobně ne.“ To znamená, pokud něco chcete, potřebujete vědět, co to je konkrétně. Chcete lepší bydlení. Fajn. Jak vypadá? Je to dům, je to byt? Kde se nachází? Má zahradu? Kolik má pokojů? Zkrátka musíte být specifičtí.

Na tohle téma jsem natočila video, které si můžete pustit také do sluchátek jako podcast. Další videa najdete na mém YouTube.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Pokud nevíte, co chcete, nechte se vést intuicí a srdcem. A prozkoumejte si i to, co nechcete. Totiž i to, co nechceme, nám pomáhá vykrystalizovat si to, co chceme. Například nechcete žít ve městě, nechcete žít v domě, který má sousedy… tímto způsobem se vám to krásně poskládá. A takhle to může být s prací, s partnerem, příjmem, s čímkoliv.

Prvním je krokem je uvědomit si, co chci, být konkrétní a neslevovat z toho. Například: “Chtěla bych dům, ale asi to nedopadne, tak mi bude stačit byt nebo něco menšího.” Ne, neslevujte ze svých představ. A možná vám v tomhle pomůže i uvědomění, že z toho, co si přejete a splní se vám, budou benefitovat všichni kolem. I ty generace, které přijdou po vás.

2. Nevěříte, že to můžete mít

Máme pocit, že ještě nejsme tak dobří, že si to nezasloužíme, že toho ještě tolik neumíme, že … Podívejte se na ty své důvody, proč si myslíte, že si to nezasloužíte? Co vám v tom brání? Jaké máte přesvědčení o vás samotných? Jaká limitující přesvědčení, názory a strachy s tím máte spojené. A opravdu si je prozkoumejte, jděte do hloubky vrstvu po vrstvě. Jděte do podvědomí, podívejte se na své vnitřní stíny, svá zranění. S tímto vám může pomoci práce s vnitřním dítětem. Protože z dětství si neseme nejvíce limitujících přesvědčení. Podívejte se, co si odtamtud nesete vy a přeformátujte to. 

Na nedůvěru ve splnění snů a přání se můžeme společně podívat v mém workshopu Vykroč z bludného kruhu frustrace, kde přeformátujeme nefunkční vzorce a vše ukotvíme v realitě. Důležitá je sebeláska a to, že k sobě budete přistupovat láskyplně a s respektem. Nekritizujte se, ale povzbuzujte, buďte sami sobě nejlepším přítelem. Skvělým nástrojem k přeformátování podvědomí jsou pozitivní afirmace.

Jak fungují pozitivní afirmace

Stručně řečeno: naše mysl je rozdělená na vědomou a podvědomou. Vědomá část filtruje to, co si k sobě pouštíme, čemu věříme, nevěříme a můžeme si to vědomě vybírat. Podvědomá část, pouze přijímá a nerozlišuje mezi realitou a imaginací. Prakticky to znamená: co sami sobě říkáte s představou, že už to máte a žijete, tím přenastavujete svou mysl. Tvoří se nové mozkové dráhy, chodí nová inspirace. Na základě nové inspiraci jdete do jiné akce. Máte jiné myšlenky, mění se vaše chování a místo “Hm, tak to asi nezvládnu,” si řeknete “OK, tak to aspoň zkusím!” A postupnými krůčky přesměrováváte svou mysl, chováte se jinak a tím si tvoříte novou realitu. 

Pokud afirmace ještě neznáte, nepoužíváte a nebo chcete zkusit nějaké nové, tak u mě na webu si můžete stáhnout 21 pozitivních afirmací zdarma. Máte je tam připravené také k poslechu v hodinové smyčce jako audio nahrávku, jako kartičky k vytisknutí nebo jako pozadí na plochu telefonu. Zkrátka obklopte se tím, co chcete žít. 

Manifestace krok za krokem

  1. Podívejte se na to, co konkrétně chcete. Sepište si to a řekněte si, proč si myslíte, že si to nezasloužíte? Protože pokud byste věděli, co opravdu chcete a pokud byste na 100 % věřili tomu, že si to zasloužíte a že už to můžete mít, tak už to máte. 
  2. Podívejte se na to, kde si sami stojíte v cestě. Všichni máme limitující přesvědčení. Ať už ze společnosti nebo z toho, jak jsme vyrůstali, ze zkušeností, které nám třeba přinesly určitá zranění. 
  3. Nalaďte se na vlastní radost, nelpěte na představě. Zaměřte se na to, jak si můžete dnes udělat radost a co pro sebe můžete udělat. Jak můžete dělat víc toho, co máte rádi a co vás naplňuje?

Soustřeďte se na tyhle kroky a uvidíte, že se věci dají do pohybu. Budou vám chodit zdánlivé “náhody” do života, které vám postupně budou plnit a zhmotňovat to, co si přejete.

Budu se těšit na vaše aha momenty a na vaše zkušenosti a pokud si stáhnete afirmace, dejte mi vědět, jak se vám líbí.

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů