10 vět, které podpoří vaše děti a stejně tak i vaše vnitřní dítě

Láskyplné povzbuzování, naslouchání a ocenění. Sama mám tři děti a vím, jak je někdy náročné být stoprocentně přítomná a reagovat vždycky přesně tak, jak bych si přála. Jako rodiče ale můžeme svým přístupem velmi ovlivnit dětské sebevědomí a vztah sama se sebou. A my si zároveň těmito laskavými a ohleduplnými slovy opečujeme naše vnitřní dítě.

Jak mluvíme s dětmi, mluvíme i s naším vnitřním dítětem

Zkuste si takový malý monolog. Pohodlně se posaďte a představte si, že těchto deset vět říkáte svým dětem.

  1. Jsem tu pro tebe.
  2. Mou lásku si nemusíš zasloužit.
  3. Mám tě ráda přesně takovou, jaká jsi.
  4. Vidím tě.
  5. Naslouchám ti.
  6. Dokážeš cokoliv.
  7. Věřím ti.
  8. Je naprosto v pořádku, jak se teď cítíš.
  9. Dej tomu průchod.
  10. Mám tě ráda, i když se na mě zlobíš, a nebo se zrovna zlobím já.

Jak jste se u toho cítili? Ve mně se rozlil pocit klidu a bezpečí. Cítila jsem se milována a přijímána. Věřím, že se takto cítí i naše děti, když s nimi mluvíme s respektem a láskou. A těmito laskavými slovy objímám a hojím bolesti i svého vnitřního dítěte. Protože tento energetický aspekt nás samých si s sebou neseme celý svůj život. Dobrá zpráva je, že to, co jsme v dětství prožili, nás nedefinuje. Je ale důležité zvědomit si vzorce, stíny a zranění, která nás na podvědomé úrovni neustále ovlivňují. 

Proto doporučuju pracovat s vnitřním dítětem a dopřát si pro něj prostor i čas. Udělejte si z toho každodenní práci. Není to dřina. Je to cesta sebelásky a jeden z největších darů, které si můžete dát. A vy i váš život začnete vzkvétat 🌸 Srdečně vás proto zvu do kurzu k samostudiu Objev své magické vnitřní dítě, kde začnete uzdravovat svou vnitřní holčičku.

S láskou

Šárka

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů